Извор: Бета AMFIT

Наредну годину студија о трошку државе моћи ће да упишу студенти који су током претходне академске године освојили најмање 48 бодова, изјавила је данас проректорка за наставу Универзитета у Београду Неда Бокан.

У изјави агенцији Бета она је подсетила да је исти услов важио и приликом уписа студената претходне академске 2010/2011 године.

Проректорка је навела и да се на факултете може уписати 20 одсто висе студената од квоте одобрене приликом прошлогодишњег уписа. Уколико већи број студената од предвиђеног освоји 48 бодова студенти ће се рангирати према условима које утврђују факултети.

„Очекујемо да у што скоријем року сви факултети Ректорату доставе своје услове рангирања за упис студената који имају 48 и више бодова, а нађу се испод предвиђене квоте“, казала је Бокан.

На београдским државним факултетима 1. септембра почеће други уписни рок, а места има за још 864 бруцоша.

За буџетске студенте остало је 283 слободна места, а у другом уписном року индексе ће добити и 581 самофинасирајући студент

Слободних места највише је на Пољопривредном факултету, који може да упише још 176 бруцоша. Места има и на Машинском, Рударско-геолошком и Технолошко металуршком факултету.

Још нових студената могу да приме и Православно богословски, Шумарски, али и Филолошки и Учитељски факултет.

Пријављивање за преостала упражњена места трајаће 1. и 2. септембра. Пријемни испити полагаће се од 5. до 7. септембра, а резултати и прелиминарна ранг листа треба да буду објављени 8. септембра.

Након подношења жалби на прелиминарне резултате, коначне ранг листе другог уписног рока факултети ће објавити 12. септембра.

Упис бруцоша у другом року почеће 14. септембра и треба да буде завршен до 16. септембра.