Mali-maturanti

Награђени матуранти:Маја, Обрад и Маријана

Центар за учење страних језика, “Сент Николас Скул” доделио је данас бесплатне курсеве страних језика малим матурантима Математичке гимназије. Маријана Вујадиновић, Маја Пантић и Обрад Касум су ученици осмог разреда, који су по оцени наставника заслужили да буду награђени.- Ово је шеста година како награђујемо најбоље ученике гимназије која има посебан углед у Србији. Пратимо успехе ових талентованих људи и сваке године некоме од њих поклонимо бесплатни једногодишњи курс страног језика по њиховом избору – прича Момчило Вујачић, власник школе која у Србији има деценијску традицију.

Маријана, Маја и Обрад кажу за “Блиц” да се још увек двоуме око избора језика, али да су срећни што имају прилику да уче потпуно бесплатно. Ови талентовани, млади људи су победници регионалног такмичења из астрономије, математичке олимпијаде и других такмичења на којим Математичка гимназија већ годинама остварује запажене резултате.

Ценатар страних језика „Сент Николас Скул“ је прва школа у Србији коју је Европска комисија сертификовла за издавање дипломе “Пикиолинго“, намењену првенствено родитељима, а која за циљ има промовисање учења страних језика међу најмлађима. Сви који заврше неки од курсева добијају обједињену диплому, центра “Сент Николас Скул“ и диплому Кембриџа.

 

С. Старчевић