Devojčica pobegla od kuće zbog mnogo izostanaka u školi, lutala šumom pa pozvala druga u pomoć. Posle dva dana avanture i brige roditelja koji su prešli 1.000 kilometara tražeći decu, drama srećno završena.

Ilustracija

Kuršumlijska policija je pronašla oboje dece u tom gradu čiji je nestanak prijavljen pre dva dana i oni su dobro, rečeno je agenciji Beta u lokalnoj policiji.

Devojčica je pronađena na periferiji grada u Mikuljanskom naselju. U policiji nisu želeli da daju preciznije podatke o tome.

Devojčicin otac Miroslav Mirković rekao je agenciji Beta da je ona u četvrtak nakon prvog časa napustila školu i pobegla u obližnju borovu šumu.

Kao razlog njenog bekstva naveo je to što je razredni starešina pozvao njene roditelje u školu zbog velikog broja izostanaka.

Ona se zbog toga uplašilia i pobegla. Devojčica je iz obližnje borove šume pobegle preko planine i izgubila se u šumi. Nakon dvadesetak kilometara pešačenja kroz šumu naišla je na znak Dobrodošli u opštinu Blace, rekao je njen otac.

Mirković je rekao da je devojčica zatim mobilnim telefonom pozvala druga S.M (14), koji je odmah krenuo u potragu za njom. Oni su sreli na pola puta, a pošto je već bio mrak u selu Mačkovac su obili bravu na napuštenoj kući i ušli unutra. Polomili su staru ogradu I naložili vatru i u toj kući proveli jednu noć i jedan dan, rekao je devojčicin otac.

„Pošto su izgladneli krenuli su prema gradu, kroz šumu, da bi njen drug otišao kući po novac za hranu, s namerom da pobegnu u drugi grad. Međutim, njega je kući sačekala policija pa su ga nagovorili da je pozove s izgovorom da će njegov ujak da ih odveze u drugi grad.

Tako je ona ušla u policijski auto i vraćena je kući“, rekao je njen otac Beti.

Direktor Osnovne škole „Miloje Zakić“ Života Vuksanović rekao je novinarima da devojčica nije imala nikakav razlog za bekstvo jer je, kako ističe uobičajeno da deca beže sa časova i da imaju dosta neopravdanih izostanaka.

„U razgovoru sa decom i njom saznao sam da se ona uplašila da ne dobije batine od oca zbog izostanaka. Ovakav slučaj nikada u ovoj školi nije do sada zabeležen“, rekao Vuksanović.

U protekla dva dana u potrazi za nestalom devojčicom i dečakom su pored roditelja, policije učestvovali i građani Kuršumlije

Devojčicini roditelji su za dva dana automobilom prešli preko hiljadu kilometara, obilazići susedne gradove i sela.

(Beta)