Teodora S. stara sedamnaest meseci juče tokom prepodneva je, pored dve vaspitačice i nekoliko dece, izašla iz jaslica vrtića „Duga“ u Čoki , prešla prometnu saobraćajnicu i uputila se ka svom stanu. Radnik koji betonira trotoar ispred zgrade u Ulici maršala Tita, gde je stan Teodorine porodice, prepoznao je devojčicu, uzeo je u naručje i pozvonio na vrata stana.Kako nije bilo nikoga, on je malu Teodoru vratio nazad u vrtić, čudeći se otkud dete samo na ulici.

„Verovatno da ne bih saznao za ovo putešestvije moga deteta da me o tome nije obavestio komšija. Bio sam u Senti, a supruga na poslu u „Vinariji“, kada mi je pozvonio telefon. Komšija me pitao da li znam gde mi je mezimica i rekao šta se dešava. Dojurio sam u Čoku i otišao u vrtić. Kad sam je živi i zdravu hteo sam da plačem – i od sreće i od besa. Zar je moguće da iz jaslene, najmlađe grupe u vrtiću, sama izađe, pored vaspitačica i da napusti zgradu vrtića, a da to niko ne primeti ? Odmah sam otišao u policiju da prijavim slučaj, a od mog pravnog zastupnika tražiću da tuži ustanovu“, ogorčeno priča za „Blic“ Teodorin otac Dejan,

„Kao i svakog dana odneo sam Teodoru u vrtić, supruga je otišla na posao, a ja u Sentu privatnim poslom. Kada su mi javili šta se desilo ni sam ne znam koliko brzo sam automobilom stigao do vrtića. Možda sam bio i grub, ali nisam mogao da se uzdržim zbog same pomisli šta se sve moglo desiti na njenom putu od vrtića do škole u centru Čoke, izjavio je Dejan.

Direktorka vrtića Galjina Bugarski potvrdila je kako nije znala da je dete samo napustilo vrtić i izašlo na ulicu sve dok nije došao otac jer joj to vaspitačice nisu rekle.

„Tražila sam da mi ispričaju sve što se desilo i napišu izjave. Jednoj od vaspitačica ovo nije prvi slučaj kršenja radne discipline i nakon što sve ispitamo uslediće i ogovarajuće mere“, rekla je direktorka za „Blic.“

(MONDO)