Plakete.jpg

Фонд за младе таленте Србије доделио 414 плакета добитницима стипендије „Доситеј“ који студије настављају у иностранству. Стипендије у износу од 578.000 динара, омогућавају школовање на престижним светским и европским универзитетима.

Добитницима стипендије „Доситеј“, који студије настављају у иностранству у школској 2011. односно 2012. години, Фонд за младе таленте Србије доделио је 414 плакета

Студенти су добили стипендије за школовање на престижним светским и европским универзитетима у износу од 578.000 динара, за једну школску годину и према уговору су у обавези да најмање пет година по завршетку студија раде у Србији.

Министарка омладине и спорта Снежана Самарџић Марковић симболично је на свечаности у Палати Србије уручила плакете најбољим стипендистима: Габријели Величковић, Јелени Савић, Стефану Влајковићу и Милошу Кнежевићу.

Министарка је након доделе плакета рекла да је циљ да млади стекну драгоцено знање и искуство на најбољим светским универзитетима, а да се онда врате у Србију и граде своју будућност.

„Желимо да пружимо подршку младима из Србије да свој таленат и стечено знање улажу у развој и напредак своје земље, као што је и сам Доситеј Обрадовић чинио“, рекла је министарка.

Снежана Самарџић Марковић поручила је младима да се упорност, рад и учење у Србији, ипак, исплате и вреднују.

Фонд за младе таленте наградио је или стипендирао више од 6.400 младих, средњошколаца и студената, а за те намене издвојио је више од 1,6 милијарди динара.

РТС