Прва фискултурна сала у ОШ „Свети Сава“

У основним и средњим школама у току су радови на обнови зграда, те замени столарије и инсталација, а све би требало да буде завршено до почетка наредне школске године. Укупна вредност радова износи 60 милиона динара, обезбеђених из градског и републичког буџета. Највише средстава, укупно 40 милиона, издвојено је за обнову фасаде и промену прозора у ОШ „Доситеј Обрадовић“, као и изградњу фискултурне сале у ОШ „Свети Сава“. У осталим школама замењују се прозори, поправља електро, канализациона и водоводна мрежа, крече се учионице, купује нови намештај…

– Већина ових радова приводи се крају, како би ђаци, од почетка нове школске године, добили оптималне услове за учење. Код највећих инвестиција, у школама „Доситеј Обрадовић“ и „Свети Сава“, помаже нам и Влада Србије, док се за радове до три милиона динара новац обезбеђује из буџета града – истакао је Радомир Михајловић, члан Градског већа задужен за област просвете и културе.

Фасада у ОШ „Доситеј Обрадовић“, прошле године, обновљена је фасада предњег дела зграде, према Улици Јована Шербановића, за коју је из градског буџета издвојено три и по милиона динара. Сада је на реду друга фаза, којом ће се обновити фасада задњег дела зграде – већ подуже опасност за пролазнике, јер са ње отпадају делови малтера.

лада је, подсећа саговорник „Новости“, помогла и прошле године, када је реновиран и дограђен Дом ученика Пољопривредне школе.

– У десетак школа замењује се столарија, у костолачкој „осмољетки“ мењају се водоводне и канализационе цеви, док ће Политехничка школа добити нове електроинсталације, а Пожаревачка гимназија намештај – каже Михајловић, посебно поносан што ће, од 1. септембра, ученици ОШ „Свети Сава“, до сада једине школе у Пожаревцу без простора за часове физичког, на располагању имати и фискултурну салу.

За разлику од осталих радова, који ће се окончати до почетка септембра, обнова фасаде у ОШ „Доситеј Обрадовић“ трајаће дуже и завршиће се до 20. новембра, када се прославља Дан школе и обележава 278 година од њеног оснивања.

 

Т. МАРИЋ

„Вечерње новости“