PROKUPLJE – Oko 300 osnovaca iz sela Mala Plana nadomak Prokuplja školsku godinu počeće u novoj školskoj zgradi u koju je Ministarstvo prosvete uložilo oko 90 miliona dinara.

Nova moderna zgrada škole „Svetislav Mirković-Nenad“ sa savremenim učionicama, kabinetima i fiskulturnom salom, koju pohađaju deca iz tog i okolnih sela, građena je sredstvima Vlade Srbije iz Nacionalnog investicionog plana.

– Ostali su još da se urade završni radovi na postavljanju laminata, sanitarnih pločica, centralnog grejanja, fasade i pristupnog puta, pa se očekuje da đaci posle gotovo 70 godina novu školsku godinu počnu u novoj zgradi, u drugoj sedmici septembra – precizirali su u školi.

Zbog dotrajalosti stare zgrade koja je zidana posle Drugog svetskog rata i zbog opasnosti da se trošno zdanje obruši zidanje nove škole počelo je 2003. godine. Nedostatak para u republičkom budžetu zaustavio je gradnju 2005. da bi posle višenedeljnog štrajka učenika i njihovih roditelja, radovi na završetku školskog zdanja bili nastavljeni 2010 godine

КURIR