Beograd — Profesori Sedme beogradske gimnazije danas ne drže nastavu u znak protesta zbog napada na njihovu koleginicu, profesorku fizike Gordanu Fržović.

„Nasilje nad prosvetnim radnicima postaje problem sa kojim se profesori širom Srbije gotovo svakodnevno suočavaju, a za koji trenutno ne postoji nikakvo rešenje Ministarstva prosvete i nauke“, navodi se u saopštenju kolektiva te škole i dodaje da se želi skrenuti pažnja javnosti na sve teži položaj zaposlenih u prosveti

Kako se navodi u saopštenju zaposlenih u Sedmoj beogradskoj gimnaziji profesorka fizike Gordana Fržović, napadnuta je prošle nedelje pri povratku sa posla.

„Zahvaljujući brzoj reakciji Ministarstva unutrašnih poslova, privedeno je nekoliko osumnjičenih, čime je delom nadomeštena duševna bol naneta Gordani Fržović. Zaposleni ove škole očekivali su adekvatnu reakciju Ministarstva prosvete i nauke koja je i ovim prilikom izostala“, napominje se u saopštenju.

Kolektiv Sedme beogradske gimnazije povodom tog incidenta obratio se otvorenim pismom i ministu prosvete i nauke Žarku Obradoviću.

B-92