OSNOVNA ŠKOLA „MIROSLAV ANTIĆ“ IZ NIŠA ZAHVALJUJUĆI KOMPANIJI OMV SRBIJA UKLJUČENA U PROGRAM „ŠKOLA BEZ NASILJA

Svečanim potpisivanjem Memoranduma o saradnji Osnovna škola „Miroslav Antić“ iz Niša priključila se mreži od 209 osnovnih škola u kojima se već sprovodi program „Škola bez nasilja“. U prigodnom programu koji su izveli đaci ove škole promovisane su ideje nenasilja, drugarstva i podrške, a direktorka škole, gospođa Sonja Stanković, izrazila je zadovoljstvo zbog početka programa, kao i zahvalnost kompaniji OMV Srbija koja je izabrala i usvojila školu „Miroslav Antić“.

„Veliko nam je zadovoljstvo što smo u mogućnosti da pomognemo program „Škola bez nasilja“ jer je društveno odgovorno poslovanje strateško opredeljenje naše kompanije“, rekao je ovom prilikom Duško Veselinović, predstavnik kompanije OMV Srbija.

Sredstva za uključivanje ove škole u program prikupljena su na fer plej turniru u malom fudbalu koji je održan u junu u okviru akcije “Ujedinjeni za škole bez nasilja”. Timovi sastavljeni od dece zaposlenih u OMV Srbija, Coca-Cola Hellenic Srbija, Delta Maksi, RTS i UNICEF i poznatih ličnosti, odmerili su snage u fudbalu i na taj način doprineli bezbednom odrastanju dece. Tom prilikom prikupljena su sredstva za uključivanje još škola iz Srbije u ovaj program: kompanija Delta Maxi će 5. oktobra usvojiti školu “Branko Radičević” iz Kruševca, dok će 10. oktobra ove godine kompanija Coca-Cola Hellenic Srbija usvojiti školu “Jovan Jovanović Zmaj” iz Surdulice.

UNICEF