Roditelji učenika Osnovne škole „Naim Frateli“ u Bujanovcu zatražili su odgovornost i smenu direktora škole Fatmira Hasanija zato što su njihova deca iskorišćena kao politički dekor Partije za demokratsko delovanje (PDP).

Bujanovac

U pismu javnosti oni ističu da je direktor škole ponižio roditelje tako što je njihovu decu iskoristio za politički dekor na obeležavanju 21. godišnjice PDP, čiji je lider narodni poslanik Riza Halimi.

„Po naređenju direktora, prošle subote, koja je bila neradni dan, za decu je najpre organižovan izlet u prirodu, a onda su, bez najave i obaveštenja, kao u Titovo vreme, u dugačkom redu dovedeni u Dom kulture na proslavu PDD“, stoji u pismu koje je dostavljeno novinarima.

Kako je navedeno, na ulazu u salu svi osnovci su dobili zastave, transparente, parole, slike Rize Halimija i drugu ikonografiju ove stranke, a nije izostala ni edukacija ponašanja pred reflektorima i TV kamerama.

Pismo-obaveštenje o zloupotrebi dece upućeno je javnosti, domaćim i međunarodnim organizacijama koje se bave ljudskim pravima i pravima dece, Ministarstvu prosvete, Koordinacionom telu za jug Srbije i ambasadama nekoliko zemalja Evropske unije.

„Kako je upotreba dece u političke svrhe oštro zabranjena svim međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima, učenicima i roditeljima biće satisfakcija ako javnost osudi ovaj skandal PDD i njenih kadrova koji su albanske patriote po zanimanju“, stoji na kraju ovoga pisma.

Halimi: Prvi put čujem

Halimi je novinarima kazao da nije obavešten o pismu i reagovanju roditelja, kao i da nije učestvovao u organizaciji obeležavanja godišnjice PDD.

„Najpre želim da kažem da mi je žao ako su roditelji bili prinuđeni da reaguju, ali mi morate verovati da za sve ovo prvi put čujem, jer je kompletna organizacija bila poverena našem odboru iz Bujanovca“, rekao je Halimi.

BLIC