Edukativna akcija „Đaci vas mole, usporite pored škole“ Javnog komunalnog preduzeća „Parking servis“ nastavlja se u ponedeljak, 24. oktobra, u osnovnim školama na Savskom vencu.

U toj opštini će 323 đaka prvaka u šest osnovnih škola dobiti zaštitne svetloodbojne prsluke, a interaktivnom predstavom deci će biti predstavljena osnovna pravila o bezbednosti u saobraćaju.

Predstavnici JKP „Parking servis“ i Uprave saobraćajne policije su do sada, otkako je počeo peti ciklus ove akcije, posetili osnovne škole na Vračaru i u Starom gradu.

Koordinator akcije „Đaci vas mole, usporite pored škole“ Miroljub Vojinović rekao je za Beoinfo da će uz saradnju Uprave saobraćajne policije grada Beograda JKP „Parking servis“ odabrati zone 20 osnovnih škola na teritoriji grada gde će biti postavljena odgovarajuća horizontalna i vertikalna saobraćajna signalizacija. Kako je dodao, zone tih škole će do kraja ove školske godine dobiti adekvatne saobraćajne znake.

U ovoj sezoni maskota akcije dobila je ime Zebranko Brinić, koje je na nagradnom konkursu predložila Lara Jugin, učenica Osnovne škole „Sveti Sava“ na Vračaru.

Akcija „Đaci vas mole, usporite pored škole“ trajaće tokom cele školske godine. Svakodnevno će se obavljati edukacija i deliti fluorescentni prsluci svim đacima prvacima. Do kraja školske godine, svako dete će imati prsluk kako bi bilo vidljivije u saobraćaju na putu od kuće do škole. Ove godine je u osnovne škole u Beogradu upisano oko 15.000 prvaka.

Akcija „Đaci vas mole, usporite pored škole“ počela je oktobra 2007. godine i od tada se u 17 gradskih opština, u okviru Dečje nedelje, realizuje uz podršku grada Beograda, Sekretarijata za saobraćaj, Sekretarijata za obrazovanje i Uprave saobraćajne policije grada Beograda. Za protekle četiri godine prvacima je podeljeno 60.000 zaštitnih prsluka, a održano je oko 600 edukativnih predstava o poznavanju saobraćajnih propisa.

Studio B