Председник Конференције универзитета Србије и ректор Универзитета у Београду Бранко Ковачевић потписао је декларацију „Правих мушкараца против насиља над женама“, чиме је личним примером подржао модел мушкарца који се залаже за стварање друштва без насиља, поготово насиља над женама.

„Подржавам овакву иницијативу која има за циљ да спречи и заустави насиље у породици, поготово над женама које су стуб сваке породице,“ оценио је ректор Ковачевић у саопштењу, нагласивши да је сваки вид насиља у породици недозвољен и непримерен савременом друштву

Форум правих мушкараца за борбу против насиља над женама у Србији, иницијатива је која је покренута поводом Међународног дана борбе против насиља над женама, подсећа се у саопштењу.

Форум има за циљ да окупи јавне личности да својим личним примером покажу да подржавају модел правог мушкарца, који се залаже за стварање друштва без насиља, поготово насиља над женама.

Форум правих мушкараца организују Уједињене нације у Србији и Центар Е8, уз подршку Канцеларије за младе управе града Београда, међународне организације ЦАРЕ и Министарства иностраних послова Краљевине Норвешке.

Декларацију су до сада, између осталих, потписали сталини координатор Уједнињених нација у Србији Вилијам Инфанте, глумац Никола Ђуричко, новинар Драган Илић, заменик шефа делегације ЕУ Србији Адријано Мартинс, музичар Огњен Радивојевић и други.

РТВ