Bolonjci3

Дипломци са потврдом о завршеним студијама

Прва генерација академаца која је студирала по “Болоњи” у среду је добила нове дипломе Универзитета у Београду. Дипломе са седам нивоа заштите дипломцима Електротехничког факултета уручио је у среду проф. др Бранко Ковачевић, ректор БУ. У генерацији “болоњаца” дипломе је примило 110 студената ЕТФ, факултета који има најбољу пролазност на целом Универзитету.

– Први пут додељујемо дипломе на нивоу универзитета. Оне су израђене по правилима ЕУ и прави су документ, као лична карта или пасош. Не могу да се фалсификују, али је то ионако немогуће због знања које носите – обратио се ректор Ковачевић дипломцима. – Завршили сте највећу школу у историји Београдског универзитета, чију величину су потврдиле генерације у деценијама иза нас.

Десетине хиљада бивших студената ЕТФ отишло је из земље, па је ректор новим дипломцима пожелео да са знањем које имају остану у земљи.

После студената ЕТФ и академци са свих осталих факултета добијаће нове дипломе а биће формиран централни регистар са свим њиховим подацима.

 

Tanjug