Nezainteresovani: Na tribinu došlo samo dvoje od 250 pozvanih

Na tribini o štetnom dejstvu upotrebe psihoaktivnih sredstava organizovanoj za roditelje učenika drugog razreda Srednje ekonomske škole u Loznici od 250 pozvanih roditelja došla su samo dva!

 

Bez podrške roditelja: Đaci prepušteni sami sebi

Predavanje je deo projekta „Loznica bezbedan grad“, koji je u junu započeo gradski Savet za bezbednost, ali Lozničanima očigledno nije mnogo interesantan iako se tiče njihove dece.

– Cilj je da se ukaže na štetan uticaj psihoaktivnih supstanci i faktore rizika za nastanak bolesti zavisnosti, od alkohola preko marihuane do najtežih droga. Održali smo predavanja za oko hiljadu srednjoškolaca i mladi su bili veoma zainteresovani. Nedavno smo organizovali prvu takvu tribinu za roditelje i poslali 250 poziva. Imali smo neverovatno slab odziv jer su došla samo dva roditelja. Nismo očekivali da svi dođu, ali ni ovako neshvatljivu nezainteresovanost – kaže Radosav Jošić, predsednik gradskog Saveta za bezbednost.

Direktor Srednje ekonomske škole Zvonko Kostić sve ovo objašnjava načinom razmišljanja roditelja.

– Roditelji vaspitavaju decu kao što su i njih vaspitavali, a ne u skladu sa trenutkom u kome živimo. Ovoga puta Grad je organizovao predavanje, škola obezbedila prostor, ali su roditelji zakazali detetu“ – kaže on.

S. M. T.