zakon o radu

Представници синдиката и послодаваца тврде да им још нису достављене измене Закона о раду, иако је обавеза према Међународном монетарном фонду (ММФ) била да се измене доставе до краја октобра, пише данашњи Блиц.

Министар рада и социјалне политике Расим Љајић изјавио је да је предлог промена одређених ставки послат у року и да обавеза према ММФ није прекршена.

Закон о раду предат је Социјално-економском савету до краја октобра, а крајем новембра ће бити одржана прва седница, на којој ћемо видети да ли се измене прихватају. Главне измене односе се на исплату отпремнина и рада на одређено време, рекао је Љајић.

Председник Уније послодаваца Србије и један од чланова Социјално-економског савета Небојша Атанацковић и потпредседник Савеза самосталних синдиката Србије Душко Вуковић тврде да нису добили измене на увид.

Атанацковић је изјавио да послодавци немају проблема да прихвате другачија решења када је реч о продуженом трајању рада на одређено време, али да неће дозволити да послодавац код кога се нађе радник добија отпремнину код њега и за све године стажа проведене код неког другог.

РТВ