U osnovnoj školi u Šidu

Profesor matematike Branislav Vučenović vukao po podu Dušana (12) i njegovom glavom udarao o vrata učionice jer se smejao na času

ŠID – Uhvatio ga je za glavu i njome udario u vrata učionice.

Ovim rečima počinje priču za Kurir Suzana Smiljanić, majka 12-godišnjeg Dušana, koga je, prema njenim rečima, na času u četvrtak pretukao nastavnik matematike Osnovne škole „Sremski front“ u Šidu.

– Nastavnik Branislav Vučenović je mog sina, koji jedva ima 35 kilograma, uhvatio za okovratnik majice, srušio ga sa stolice i vukao po podu sve do vrata učionice, koja su se od jačine udarca širom otvorila – kaže Suzana, a kao razlog zbog kojeg je nastavnik napao nesrećno dete navodi pčele. Naime, matematičara je razljutilo to što su se đaci smejali drugaru kome je pčela upala u kosu.

– Pored Dušana, on je ćušnuo i počupao još dvojicu dečaka. Mi smo policiji istog dana dali izjave o svemu što se desilo. Bili smo i kod direktora, koji mi je objasnio da nastavnik voli i da popije, ali da se tog dana nije osećao na alkohol – sa suzama u očima priča majka. Prema njenim rečima, nastavnik je kobnog dana torturu nastavio u hodniku škole.

– Krenuo je na Dušana šakom i nogom, ali se on izmakao. To je Vučenovića razbesnelo, pa mu je naredio da stane u ćošak u hodniku. Kad je počeo da plače, nastavnik mu je rekao da uđe u učionicu i zabranio mu da ide kod direktora – priča majka i dodaje da je nastavnik odranije poznat po strogoći.

– Svi đaci iz odeljenja su nakon incidenta otišli kod direktora da bi posvedočili o napadu i tragovima tuče na Dušanovom licu – kaže Suzana i dodaje da se Dušan od tada žali na bolove u glavi, plaši se da ide na časove i da pati od nesanice.

S. Ilić – S. Bosanac

Vučenović suspendovan

Direktor škole Ljubo Stanivuković izjavio je za Kurir da je upoznat sa ovim slučajem i da ga, kako kaže, glava boli zbog toga.

– Disciplinska komisija i gradska inspekcija za prosvetu upoznate su s događajem. Nastavnik je suspendovan od danas do kraja postupka. Ne znam kakva će biti dalja procedura s njim, ali znam da dečak nije imao vidljive tragove udarca – rekao je direktor Stanivuković.

Inspekcija: Mora da se kazni

– Šta će nam škole koje nisu bezbedne i u kojima se čine najteže povrede u radu! Ako je ovaj slučaj istinit, to je najgora stvar koja se mora adekvatno kazniti – izjavio je Velimir Tmušić, načelnik Republičke prosvetne inspekcije. On je objasnio da disciplinski postupak vodi direktor škole i da se mora izvršiti nadzor i proveriti da li je ispoštovan pravilnik o bezbednosti.

KURIR