studenti iz dijaspore.jpg

Srpski studenti sa svetskih univerziteta obavljaće od danas praksu u lokalnim samoupravama u 18 opština i gradova širom Srbije, u okviru projekta „Upoznajmo državu Srbiju“.

Ministar vera i dijaspore Srđan Srećković je rekao da je cilj projekta da se studentima iz dijaspore pruži prilika da vide kako funkcionišu opštine i gradovi u Srbiji, ali i da oni daju svoj doprinos lokalnim vlastima.

„Mislim da je za njih odlična prilika da se upoznaju sa mehanizmima funkcionisanja lokalnih vlasti, ali s druge strane da svoja znanja stečena na svetski priznatim univerzitetima primene u praksi“, rekao je Srećković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Srećković je kazao da je projekat „Upoznaj državu Srbiju“ posebno važan, jer „najveći broj naših investitora iz dijaspore kao glavnu prepreku za veći obim obavljanja biznisa u Srbiji vidi neažurnost i neadekvatne birokratske procedure na lokalnom nivou u Srbiji“.

Srpski studenti biće na praksi od 15. do 29. avgusta u 18 opština i gradova, među kojima su Vranje, Kragujevac, Požarevac, Sombor, Čačak, Apatin i drugi.

BETA