150924_takmicenje-tehnoloska-inovacija_f

BEOGRAD – Ministarstvo prosvete i nauke sedmu godinu za redom organizuje takmičenje za izbor najbolje tehnološke inovacije u Srbiji, a rok za prijavu inovacija je 18. jul, saopšteno je iz Ministarstva.

Na takmičenju mogu učestvovati svi građani Srbije, nezavisno od starosne, polne ili obrazovne strukture, kao i inovatori iz Republike Srpske, a jedini uslov za učesnike je da imaju završenu inovaciju ili bar inovativnu ideju, da okupe tim od najmanje tri člana i da imaju jasnu viziju i kapacitet da svoju inovaciju realizuju, navedeno je u saopštenju.

Prijavljivanje takmičara je isključivo putem interneta, na adresi www.inovacija.org, a cilj takmičenja je promovisanje inovacionog kapaciteta i preduzetničke klime u Srbiji, kao i pomoć potencijalnim i postojećim „high-tech“ preduzetnicima koji su spremni i sposobni da sopstvene ideje i invencije pretoče u tržišno valorizovane inovacije.

Takmičenje će se održati u dve kategorije:“Realizovane inovacije“ i „Inovativne ideje“, a početni nagradni fond za ovogodišnje takmičenje iznosi šest miliona dinara.

Takmičenje se organizuje uz podršku Privredne komore Srbije, Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, medijsku podršku RTS-a i Zavoda za zaštitu intelektualne svojine Republike Srbije.

BLIC