Министарство просвете и науке, заједно са Привредном комором Србије, Заводом за интелектуалну својину и Факултетом техничких наука из Новог Сада, и ове године као и претходних седам, организује Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији 2012. године.

На такмичењу могу учествовати сви становници Србије, независно од старости, пола или образовања, који имају већ реализовану или иновацију која је пред непосредном реализацијом, уз услов да су оформили тим од најмање три члана, који ће бити носилац иновације.

Рок за пријаву на овогодишње такмичење је 15. мај 2012. године, а сва комуникација са организаторима и пријава се врши путем Интернета на порталу www.inovacija.org

Досадашњи резултати са 65 новотворених предузећа, са преко 490 позитивно оцењених бизнис и 270 маркетинг планова и са више од 5.000 учесника су потврда оправданости организације такмичења и подстрек за нове такмичаре да стварањем иновација, као покретачке снаге развоја сваког друштва, своје стваралаштво покажу, провере, буду оцењени и освоје вредне награде у оквиру почетног наградног фонда од 5.5 милиона динара.

Почев од 2007. године у наш систем такмичења су укључени и иноватори Републике Српске, за које награде обезбеђује Министартво науке и технолошког развоја Републике Српске, тако да се и ове године та сарадња наставља у непромењеном формату.

Овом објавом званично започиње Такмичење за најбољу технолошку иновацију 2012.

Са сајта МПН