Određen jednomesečni pritvor Valentini M. (43) iz Niša, koja je išamarala učiteljicu svog deteta, a potom i polomila mobilni telefon pedagoga škole. Prilikom napada bila je pijana, a zaposleni u školi kažu da je i ranije pravila incidente.

Pritvor-za-majku-koja-je-pretukla-uciteljicu

Valentini M. (43) iz Niša, majci učenice prvog razreda OŠ „Sveti Sava“, određen je jednomesečni pritvor nakon što je 5. aprila udarila učiteljicu njenog deteta, a potom i polomila mobilni telefon pedagoga škole.

Incident koji do tada nije nikada zabeležen u OŠ „Sveti Sava“ šokirao je sve zaposlene. Direktor škole Vladimir Kalčić posle napada na učiteljicu izjavio je da je majka učenice bila pijana i da je već pravila incidente u školi zbog pritužbi da je njeno dete agresivno prema drugim učenicima

Prema rečima zaposlenih u školi učiteljica je sedela u kancelariji u vreme odmora, kada je Valentina M. nogom otvorila vrata i povikala: „Gde je moje dete?“.

– U hodniku je majka udarila dva šamara učiteljici. Jedan učitelj i pedagog škole Dušan Đorđević koji su se zatekli nisu uspeli da spreče napad. Đorđević je hteo da pozove policiju, ali mu je majka učenice otela telefon iz ruke i tresnula ga o pod – izjavio je direktor Kalčić.

On je dodao i da je 4. aprila majka učenice na roditeljskom sastanku vikala i vređala učiteljicu i jednog roditelja koji se žalio da je njeno dete agresivno, a da se smirila tek po dolasku policije.

(Blic)