Međunarodna studentska nedelja, koja će trajati od 15. do 22. jula, okupiće u Beogradu 200 studenata iz 50 zemalja sveta

Kako je Tanjugu rekla Dunja Antić iz organizacije „Svetski omladinski talas“, studenti koji će nedelju dana boraviti u Beogradu, doći će iz Hrvatske, BiH, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Rumunije, ali i Francuske Italije, Španije, Litvanije, Rusije…

„Ova manifestacija je veoma važna, jer naše iskustvo pokazuje da se između 30 i 40 odsto studenta, koji dođu na ovu manifestaciju, vraća svake godine u Beograd“, rekla je Antić.

Prema njenim rečima, studenti iz inostranstva tokom naredne sedmice imaće priliku da nešto nauče, ali i da se upoznaju sa prestonicom Srbije i noćnim životom, koji se onima koji su već bili u Berogradu, veoma dopao.

U okviru studentske nedelje, u utorak 17. jula, u dvorištu Doma za učenike srednje železničke škole, gde će inostrani studenti biti smešteni, biće organizovan sajam država. Na sajmu, će kako je rekla Antić, studenti predstaviti proizvode iz zemlje iz koje dolaze. Dan pred kraj festivala, u subotu 21. jula, biće organizovan defile zastava kroz Knez Mihailovu ulicu.

Organizator manifestacije je omladinska, nevladina i neprofitna organizacija „Svetski omladinski talas“, a realizuje se uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva prosvete i nauke, Kancelarije za mlade gradske uprave Beograda, GIZ fondacije, Turističke organizacije Beograda i brojnih drugih partnerskih organizacija iz zemlje i inostranstva.

Ceremonija svečanog otvaranja festivala održaće se u Skupštini grada u ponedeljak 16. jula.

АКТЕР