На састанку Штрајкачког одбора ГСПРС «Независност» одржаног 21.02.2011. године, анализирано је стање штрајка у школама чланицама ГСПРС «Независност» и констатовано да су одлуке Синдиката испоштоване и да се школе налазе у форми штрајка скраћењем наставе.

Потврђено је да су само запослени у образовању дискриминисани. На разне заобилазне начине готово сви буџетски корисници су добили повећања а једино су ускраћени запослени у образовању. Запослени у државној и локалној управи имају могућност повећања до 50% и то по вољи руководиоца. Министар Дачић је елегантно поентирао повећање између 30-50% за своје запослене, а да не говоримо о принадлежностима кроз услове рада и бенефиције, које једино немају запослени у образовању. Оваква расподела Буџета поред сложености посла, квалификационе структуре уноси и моралну димензију проблема. Стога је Штрајкачки одбор донео следеће закључке:

 

1. Наставља се штрајк у установама чланицама ГСПРС «Независност».

2. Утврђује се обавеза преговарача ГСПРС «Независност», да са садашњим и свим будућим министрима просвете покреће питање раноправног материјалног положаја запослених у просвети и «питање новца», ма колико они то избегавали јер је то њихова обавеза.

3. Постављамо јавно питање вођама и члановима синдиката који су прихватили потписани Протокол «Да ли ће сада ступити у штрајк?» јер је магловито обећање о једнаком повећању за све буџетске кориснике дефинитивно прекршено. Да ли су они преварени или су знали за овај развој догађаја?

ГСПРС «Независност» ће даље спроводити активности координирано са синдикатима који су остали доследни у својим захтевима за спас образовања Србије.

 

 

 

 

 

GSPRS «NEZAVISNOST»