Емисију „1 на 1“ Радио – телевизије Војводине у којој је гост био председник синдиката Независност Бранислав Чанак  у целости можете да погледате овде.

canak 145

„У транзицију се ушло 1989. године, а она се свела само на обични демократски плурализам, колико има партија, а упоредо су се дешавале закулисне приватизације. Синдикат Независност расписао је конкурс за бољу Србију. Радни задатак је боља Србија. Свако препознаје свој интерес у бољој Србији, али да коначно одредимо шта је заједнички интерес боље Србије“, изјавио је за Радио – телевизију Војводине председник синдиката Независност Бранислав Чанак.

Он је гостујући у емисији „1 на 1“ РТВ-а рекао да су све транзиционе владе у источној Европи урадиле реформе јавног сектора и да ће врло добро спроведена реформа јавног сектора у Србији тачно показати каква је ситуација у јавном сектору.

„Постоји проблем штедње, не може се било шта инвестирати и било шта штедети. Социјална кохезија је потребна. На различите начине се синдикати баве проблемима, али су кључеви проблема у рукама капитала“, рекао је Чанак.

Он је истакао да се губи на времену, да транзиција није завршена када је требало и да је слично пражњење незадовољства, слична атмосфера, постојала и после Другог светског рата.

Чанак је упитао да ли се у кампањама партија иједна залаже за синдикате и додао да не постоји политички систем у коме синдикати могу да искажу мишљења у Србији.

„Синдикати у западној Европи су увели  додатна пензијска осигурања која сами синдикати финансирају, синдикални пензијски фонд. Држава мора да се понаша као у тржишној економији, а не да буде мешања државе у привреду“, рекао је он.

Емисију „1 на 1“ Радио – телевизије Војводине у којој је гост био председник синдиката Независност Бранислав Чанак  у целости можете да погледате овде.

РТВ