Direktor zaposlio celu porodicu u školi

Ajmo stručnjaci svi po platu…

Milivoje Spasić je 30 godina direktor OŠ “Sveti Sava” u Klokotu na Kosovu i za to vreme je u njoj zaposlio celu porodicu.

Sin je šef računovodstva, snaja je psiholog i predaje ruski jezik i građansko vaspitanje, a supruga je bibliotekar, nastavnica biologije, hemije i po tvrdnjama meštana, direktorka škole, ali preko kosovskih institucija, objavljuje Blic.

– Supruga Milivoja Spasića je od decembra 2011. godine direktor škole preko kosovskih institucija, gde prima platu od oko 330 evra. Na to mesto došla je pošto je njen suprug u školi zaposlio sina direktora departmana za obrazovanje u okviru kosovskih institucija, pa se ovaj njemu revanširao. Ovo je slučaj za istoriju, jer se nikada nije desilo da supružnici budu direktori iste škole – priča za “Blic” meštanin Klokota i moli da ostane anoniman jer je, kako kaže, Milivojev rođeni brat Srećko predsednik opštine Vitina, i svako ko mu se zameri rizikuje da izgubi posao i ugrozi porodicu.

– Srećko kao predsednik opštine Vitina nikada nije reagovao na žalbe o nepotizmu u školi, budući da je reč o njegovom rođenom bratu i snaji. Verujemo da bi odmah reagovao da je neko drugi bio u pitanju – dodaje sagovornik “Blica”.

Milivoje Spasić odgovara da je sve radio po zakonu i da nije on kriv što su baš njegovi bližnji bili najstručniji za pozicije u ovoj školi.

Spasić rukovodi školom još od 1981. godine, sa malim prekidom 2008. godine kada je bio smenjen. Na njegovo mesto postavljen je profesor hemije Zoran Pavić, koji je, pričaju meštani, bio odlučan da zavede red u školi pa je otpustio sve kumove, pobratime i ostale Milivojeve rođake. Ubrzo je, međutim, smenjen i to, pretpostavlja se, pod pritiscima predsednika opštine Srećka Spasića.

– Oni su i za druge svoje rođake našli uhlebljenje u prosveti. Direktorova kuma na Poljoprivrednom fakultetu predaje matematiku i uništava generacije – dodaje sagovornik Blica.

BLIC