И беше јутро…У јутарњем програму на ружичастој телевизији гост, г-дин Томислав Живановић, председник ГСПРС “Независност“ је овим цитатом „распалио“ по г-дину Зорану Костићу, иначе, помоћнику министра задуженог за инспекцијске послове школских управа у МПС.

Г-дин Живановић је као један од представника уједињених синдиката ( Синдиката радника у просвети Србије, Уније синдиката просветних радника Србије и ГСПРС „Независност“) , поред заједничких захтева који су уједно и платформа око које су се уједињени синдикати окупили, указао на право стање у образовању, како нас радника, тако и наших школа. Указао је и на пад процента Буџета из године у годину и све мањег одвајања и улагања у образовање. Г-ин Живановић је у свом излагању изнео и чињеницу да у просвету изгледа није популарно улагати, јер тамо нема „политичких поена“ ….

Уједињени синдикати ће сутра уредно доставити МПС и Влади предлог повећања Буџета, јер тобоже, МПС није јасно шта синдикати траже….

Да уједињени синдикати функционишу не само медијски синхронизовано већ и на терену како треба, доказ је максимална подршка коју једни другима дају како би званично и сутрашњи 24. јануар отпочео са законском обуставом рада коју је најавио ГСПРС „Независност“, а 28. Јануара уједињени синдикати кренули са тоталном обуставом рада. Оно што је интересантно и похвално на терену, а то је да су и представници оног четвртог-синдиката (Синдикат образовања Србије) дали подршку својим колегама члановима ГСПРС “Независност“ па и они у крећу у законски штрајк у појединим школама.

Драге колеге!

Не дозволимо да нас застрашивањем зауставе у брањењу свог достојанства и професије као што су то радили деведесетих година, без обзира што Министарство просвете и Министарство полиције воде исте оне снаге које су поражене 5.октобра …

САМО ОРГАНИЗОВАНИ МОЖЕМО ПОКАЗАТИ СВОЈУ СНАГУ И ОСТВАРИТИ СВОЈА ПРАВА!!!

ПРИДРУЖИ СЕ ….У томе је снага !… ( ГСПРС“Независност“)