25. јуна 2016. године, у свечаној сали хотела „Славија“ одржана је Изборна скупштина ШУ Београд ГСПРС НЕЗАВИСНОСТ.  Скупштини су присуствовали и представници других Школских управа ГСПРС НЕЗАВИСНОСТ – Пожаревац, Ваљево, Ниш, као и представник ПО Војводине.

            Након усвајања Извештаја о раду ШУ у претходном периоду и конструктивног критичког односа према изазовима које друштвена реалност поставља пред Синдикат, изабрано је руководство ШУ и представници у радним телима ШУ Београд. За председницу ШУ Београд изабрана је Ружица Тодић Брдарић, а за замњеницу председнице Весна Војводић Митровић.

Као чланови УГС НЕЗАВИСНОСТ који представља запослене у Социјално-економском савету РС, активније ћемо учествовати на побољшању материјалног положаја и социјалној заштити свих радника кроз социјални дијалог и колективно преговарање.

            У наредном периоду активности ШУ Београд биће усмерене првенствено на решавање проблема рационализације у просветном систему, транспарентност процеса преузимања запослених са листе запослених за чијим је радом у потпуности или делимично престала потреба, као и на праћење реализације идеје о платним разредима…

            20160625 124056-01