slika1

AJDE DA VIDIMO DA NAM NE ISPLATE PLATU… Leonardo Erdelji

Sindikati: Pucanj iz prazne puške, sada smo još istrajniji

Leonardo Erdelji, predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika, kaže da su posle pretnji premijera Cvetkovića da štrajkačima neće biti isplaćene februarske plate sindikati još istrajniji u svojoj nameri.

– To je pretnja praznom puškom. Premijer samo postiže kontraefekat. Razgovarao sam sa predstavnicima ostalih sindikata i ljudi su sve nezadovoljniji, a posle ovakve premijerove izjave samo će više profesora da uđe u štrajk. Šta znači to da prosvetari ruše državu? ‘Ajde da vidimo da nam ne isplate platu?! Zanima me kako će da se ponašaju kada im više od hiljadu škola ne bude radilo. Da neće možda da zatvore sve škole?! Nema popuštanja, idemo do kraja – kaže Erdelji.

Erdelji kaže da tri sindikata koji su najavili štrajk ostaju ujedinjeni u svojim namerama, kao i da su iz četvrtog Sindikata obrazovanja Srbije pokušali da ih sabotiraju.

– Zanimljivo da je premijer ocenio razumnim što se, kako je rekao, najuticajniji sindikat nije pridružio ovim zahtevima. Znači, razumno je kada neko radi ono što se njemu sviđa, a onda kaže da ne isključuje mogućnost da u pozadini zahteva ostalih ima političke pozadine – kaže Erdelji.

Inače, članovi Unije sindikata prosvetnih radnika juče su pokušali da se našale sa premijerom Cvetkovićem, tako što su na svom sajtu objavili snimak stonoteniskog meča koji je odigrao sa urednikom Pressa, navodeći da „Cvetković trenira za igru u pojedinačnoj konkurenciji, pošto nijedna škola neće da ga primi u tim“. (E. P.)

S. Marjanović

 

Izvor  PRESS