TANJUG

KRAGUJEVAC – Omladina stranke „Zajedno za Šumadiju“, čiji je lider Veroljub Stevanović, najavila je pokretanje inicijative da se u obrazovni sistem Srbije uvede nastavni predmet „Uvod u ekonomiju“.

Na redovnoj stranačkoj konferenciji, najavljeno je da će omladina stranke Zajedno za Šumadiju nizom akcija probuditi svest građana o neophodnosti reforme školstva i uvođenja predmeta Uvod u ekonomiju.

Tu inicijativu će proslediti Ministarstvu prosvete Srbije i državnim i privatnim ekonomskim fakultetima.

Predmet Uvod u ekonomiju u osnovnim školama treba da bude izborni, a u srednjim školama redovan predmet, smatraju u toj stranci.

Omladina Zajedno za Šumadiju smatra „da sistem obrazovanja treba izmeniti kako bi se nove generacije mladih pripremile za život u savremenom društvu, te i da treba odbaciti zastareli sistem obrazovanja“.

„Cilj inicijative je sprečiti dezorijentisanost mladih u svetu kojim vlada ekonomija“, rekao je predsednik Omladine Zajedno za Šumadiju Milorad Miletić.

On je ocenio „da mladi nisu predmet odgovorne i ozbiljne politike i iz toga proizilazi njihova zbunjenost nad nametnutim komercijalnim sistemima vrednosti“.

КURIR