Ministar prosvete Srbije Žarko Obradović potvrdio da se raspust u osnovnim i srednjim školama u Srbiji produžava i cele naredne nedelje, do 17. februara

Raspust u osnovnim i srednjim školama u Srbiji produžava se i naredne nedelje, odnosno do 17. februara, potvrdio Obradović u izjavi za RTS

Odluka Ministarstva usledila je posle preporuke Vlade Srbije da se zbog štednje energenata nastava ne održava ni sledeće nedelje

Školska godina produžena za pet dana

Školska godina za đake u Srbiji biće produžena za pet dana da bi se nadoknadila nastava izgubljena zbog izuzetno loših vremenskih prilika, saopštio je ministar prosvete i nauke Žarko Obradović.

Obradović je na Sednici Republičkog štaba za vanredne situacije rekao da ni naredne nedelje neće biti nastave. Od pet radnih dana dva, 15. i 16. februar, zvanični su državni praznici, a preostala tri izgubljena dana biće nadoknađena prema internim planovima škola.

„U 62 škole nema grejanja, u 22 nema struje, a negde su zaleđene instalacije. Očekujemo da će se ti problemi rešiti u narednoj nedelji“, kazao je Obradović.

Obustava nastave u svim školama u Srbiji odnosi se i na održavanje nastave u prirodi, ekskurzija, kao i organizaciju školskih takmičenja, izjavio je načelnik Prosvetne inspekcije Velimir Tmušić.

„Obustavljene su sve aktivnosti u nastavi i dodatne školske aktivnosti. To se odnosi i na organizovanje Dana škole“, rekao je Tmušić agenciji Beta.

Prema njegovim rečima i fakulteti su održavanje ispitnih rokova odložili ili prilagodili potrebama studenata.

 

Učenici osnovnih i srednjih škola na raspustu su od 6. februara

Gostujući u Jutarnjem programu Radio-televizije Vojvodine, načelnik školske uprave za Južno-Bački i Sremski Okrug Petar Viđikant objasnio je na koji način će se propušteni časovi nadoknaditi.

РТВ