ЧАЧАК – У ОШ “Танаско Рајић” у Чачку, прошлог петка Милина Р. из Пожеге, мајка осмогодишњег дечака Б. Р. ушла је наоружана и са часа отела сина, који је привремено боравио код оца. Мајка је пред дететом завукла руку у торбу и директору школе, педагогу и психологу се обратила питањем: “Кога хоћете прво да убијем, тебе или тебе?” Потом је са дететом изјурила из зграде.

– У петак, током четвртог часа, дошла је мајка нашег ученика и тражила да разговара са сином. Учитељица је одобрила разговор, под условом да и она буде присутна, јер је дете отац уписао у школу и учитељици нагласио да постоји привремена мера Центра за социјални рад, по којој је старатељство над дететом додељено оцу – прича Милован Терзић, директор ОШ “Танаско Рајић”.

Мајка је пристала да сви заједно дођу у директорову канцеларију.

– Ођедном је, у присуству психолога, педагога и заменика директора, почела да виче и десном руком посегла у торбу, упозоравајући да има пиштољ. Затим се окренула и присутне упитала: “Хоћеш ли прво тебе да убијем, тебе или тебе?” Запослени су се уплашили, а она је зграбила дечака за руку и ођурила из школе кроз двориште пуно деце, прескочила ограду и побегла – тврди директор школе.

Запослени у школи су инцидент пријавили полицији, која је убрзо пристигла.

– Полиција је о овом случају обавестила и Центар за социјални рад, а по одлуци јавног тужиоца против мајке поднета је прекршајна пријава за дрско и безобзирно понашање – рекли су у Полицијској управи у Чачку.

Дечак Б. Р. (8) од 27. августа налази се код оца, где је по моделу виђања требао да проведе два дана. Међутим, пошто је доведен са лаким телесним повредама, које су констатовали чачански лекари, социјални радници у Чачку су Ракоњцу рекли да дете до даљег остаје код њега. Отац је, према препоруци чачанских социјалних радника, сина уписао у школу у Чачку, како не би изостајао са наставе.

ПРАВДА