Основна школа „Михајло Пупин“ из Ветерника поред Новог Сада овогодишњи је добитник награде за стварање услова за образовање све деце, коју додељује Центар „Живети усправно“.

Циљ награде је подстицање школа у Војводини на рад на инклузији деце са инвалидитетом и са сметњама у развоју. Покровитељ награде је покрајински Секретаријат за образовање.

Секретар Андор Дели рекао је на додели у Влади Војводине да свако треба да има једнак приступ образовању и образовним институцијама и знању, и искуствима које дете треба да стекне кроз образовни систем.

„То је идеалан начин да свако дете добије прилику да афирмише себе као зрелу и праву личност, те да нађе своје место у друштву, постане његов користан члан и да буде задовољан својим успехом“, казао је Дели.

Директорка Основне школе „Михајло Пупин“ Теодора Митић рекла је да је награда резултат рада учитеља, наставника, ученика и родитеља.

Истакла је да свако дете има потенцијала да напредује ако се средина за учење усклади са његовим потенцијалима и потребама.

РТВ