Nagradjeni-srednjoskolci-txt

Фонд за младе таленте при Министарству омладине и спорта наградио је 725 најталентованијих средњошколаца, за прошлогодишње успехе на такмичењима у земљи и иностранству.

Више од 700 најталентованијих средњошколаца Србије добило је плакете „Доситеја“ за успехе на такмичењима у земљи и иностранству током 2010. године, саопштило је Министарство за омладину и спорт.

Фонд за младе таленте при Министарству наградио је 725 средњошколаца.

Ученици који су освојили прво место на светским такмичењима награђени су са по 200 хиљада динара, док се најнижа награда од 20 хиљада динара, додељује за треће место на републичким такмичењима.

Министарка Снежана Самарџић-Марковић, која је и председница Фонда, рекла је да је до сада стипендирано или награђено више од 6.000 талената.

Самарџић-Марковић је уручила плакете Јелени Илић, Александру Павловићу и Ивану Танасијевићу за освојена прва места на међународним такмичењима.

Јелена Илић је награђена као ученица средње музичке школе „Коста Манојловић“ за прво место на светском такмичењу виолончелиста у Аустрији.

Александар Павловић, као ученик првог разреда музичке школе „Др Војислав Вучковић“, освојио је прво место на међународном такмичењу пијаниста у Италији.

Иван Танасијевић је, као ученик првог разреда Математичке гимназије, освојио прво место на 15. Међународној олимпијади из астрономије.