Министар просвете, науке и технолошког развоја Жарко Обрадовић потписао је данас са директорима Републичког и регионалних центара за таленте уговор о реализацији програмских активности са талентованим ученицима за 2013. годину, за шта је из буџета Министарства издвојено 18.099.000 динара.

Обрадовић је истакао да ће Министарство, као и до сада, пружати пуну подршку талентованим ученицима и њиховим професорима и упорно радити на подизању квалитета образовног система Србије.

Танјуг (Филип Краинчанић)

У складу са Одлуком о учешћу Србије у развојним програмима – Рад са талентованим ученицима за 2013. годину, средства у износу од пет милиона динара су опредељена Републичком центру за таленте и за 12 регионалних центара – Ниш, Лозница, Ужице, Сремски Карловци, Панчево, Крагујевац, Чачак, Врање, Пожаревац, Бор као два центра из Београда.

За Истраживачку станицу Петница прослеђена су средства 27. децембра 2012. године у износу од 12 милиона динара за зимске семинаре, а сада су опредељена средства у додатном износу од пет милиона.

Преостала средства су Одлуком расподељена на школе од посебног националног интереса и школе у којима се образују талентовани ученици, школе у којима се остварује двојезична настава, као и предшколске установе у којима се одвија двојезичан васпитно-образовни рад и школама за потребе награђивања ученика за изузетан успех постигнут на националним и међународним такмичењима и олимпијадама за школску 2012/13. годину.

РТВ