20.10.2016. године одржан је састанак Централне радне групе за праћење радног ангажовања запослених у образовним установама, којом је председавао посебни саветник министра просвете, науке и технолошког развоја Милош Благојевић.
Подсећамо чланове да су три репрезентативна синдиката (ГСПРС НЕЗАВИСНОСТ је био иницијатор) захтевала смену помоћнице министра просвете за средње образовање С. Марковић са места председавајуће.
Јучерашњи састанак је показао спремност Милоша Благојевића да се у потпуности испоштују смернице дате у Стручном упутству, а које се тичу примене члана 5. ПКУ за запослене у основним и средњим школама и домовима ученика.
Обавештавамо чланове да је нова мејл адреса Централне радне групе pku@mpn.gov.rs и истовремено подсећамо да ће Централна радна група радити по спорним предметима које јој доставља надлежна подгрупа. Централна радна група ће по пријавама појединаца радити само у спорним случајевима који се односе на примедбе на рад радних подгрупа.
Користимо ову прилику да се захвалимо Министру просвете, науке и технолошког развоја и посебном саветнику Милошу Благојевићу што су показали виспреност и искрену намеру покретања одговорности свих који су из разноразних разлога одбили да примене Стручно упутство.

Ружица Тодић Брдарић