Izvor :PRESS

Ministar prosvete Srbije Žarko Obradović izjavio je danas da cetiri milijarde dinara koje je pomenula ministarka finansija kao dodatak budžetu za prosvetu, nisu još pronađene, već da je to projekcija mogućnosti

„To je projekcija izvedena na osnovu ekonomskih pokazatelja krajem decembra prošle i na početku januara ove g odine, a tek na kraju kvartala treba da se vidi kolika će suma tačno biti moguća“, rekao je Obradović novinarima u Medija centru.

On je istakao da je spreman za nastavak pregovora sa sindikatima i poručio im da moraju da budu realni i da se poštuju ekonomske mogućnosti države.

„Pokušaćemo da nađemo rešenje prihvatljivo za sve, ali u skladu sa ekonomskim mogućnostima“, kazao je Obradović i istakao da će premijera Mirka Cvetkovića danas obavestiti o svemu što se dešava sa štrajkom prosvetnih radnika i da će nakon toga biti poznata dalja dinamika pregovora.

„Mi se moramo sastati i razgovarati što pre, jer ovaj štrajk ide na štetu svih“, kazao je Obradović i podsetio na sastanak u Agenciji za mirno rešavanje sporova, što je jedan od načina da se pronađe rešenje i utvrde zakonski okviri štrajka.

Ministar je izrazio bojazan zbog domino efekta koji izaziva štrajk prosvetnih radnika jer su zahtevi za povećanjem zarada već stigli u Ministarstvo finansija i od drugih sindikata.