DECA_U_UCIONICI

Министар просвете и науке Жарко Обрадовић рекао је данас да се повећао број школа које раде и додао да очекује да се од понедељка, 27. фебруара потпуно нормализује настава у основним и средњим школама у Србији.

„Од 1.796 школа у образовном систему Србије 1.755 је радило јуче, а 41 није“, рекао је Обрадовић за РТС и додао да је важно рећи да се сваког дана смањује број школа које не раде.

Према његовим речима, више од 15.220 основаца и 3.000 средњошколаца, односно више од 19.000 девојчица и дечака ученика основних и средњих школа није радило.

Он је истакао да су локалне самоуправе, односно кризни штабови у појединим срединама донели одлуку о продужетку нерадних дана.

„Имамо ситуацију да су у Бољевцу и Црној Трави одлучили да се настава не одвија три дана, док су у Горњем Милановцу, Ивањици, Мајданпеку, Сјеница донели одлуку да се не ради пет дана“, рекао је Обрадовић и додао да очекује да у понедељак све матичне школе почну са радом о чему ће јавност бити обавештена.

Он је истакао да у појединим од 1.755 школа које су почеле са радом има проблема и додао да 143 школа има проблем са прокишњавањем, али да се само у три не одржава настава и то у две у на територији Чачка и једној на територији Новог Пазара.

Обрадовић је истакао да је дао упутство да школе до 1. марта доставе план надокнаде часова.

РТВ