Beograd — Ministar prosvete Žarko Obradović ocenio je da bojkot nastave u Banji Koviljači nije način rešavanja tih problema i pozvao roditelje da pošalju decu u školu.

(Fonet)

Obradović je rekao da roditelji treba da nađu rešenje za azilante, zajedno sa lokalnom samoupravom, i da je „za decu loše da ne budu u nastavi.“

„Mislim da ne treba da deca budu predmet onoga što se zbiva u Banji Koviljači“, rekao je Obradović povodom odluke većine roditelja da danas decu ne pošalju u školu jer se plaše velikog broja azilanata u tom mestu.

 

Prema njegovim rečima, lokalna samouprava ima svoje aktivnosti i razgovara sa Beogradom, što može potrajati, „a nije dobro da se to prevali preko leđa dece“.

„Postoje zakonske obaveze i pravila i ja ne bih želeo da se oni primenjuju, jer nose odgovarajuće sankcije, a generalno smo svi na gubitku ukoliko deca ne idu u školu“, rekao je on.

Danas je počeo bojkot nastave u Banji Koviljači u znak protesta zbog nekontrolisanog priliva imigranata. Od 415 đaka koji idu u lokalnu osnovnu školu, na nastavu ih je došlo 20.

B-92