Одложено полагање теста из математике

Полагање теста из математике за осмаке одложено је за сутра у 12 часова, јер је уписна комисија дошла у посед фотокопије једне од комбинација, рекао је за РТС помоћник министара просвете Зоран Костић.

Осмаци данас нису полагали теста из математике. Уписна комисија Министарства просвете дошла је у посед фотокопије једне од комбинација теста из математике, рекао је за РТС помоћник министара просвете Зоран Костић.

Он је рекао да ће ученици полагати тест сутра од 12 часова, али да неће бити извлачења комбинација, већ да ће бити одштампана резервна комбинација теста, која је раније припремљена, и да ће тестови на време бити достављени школама.

Председник те комисије Зоран Костић рекао је да је Републичка уписна комисија такву одлуку донела јутрос, будући да је дошло у посед фотокопије једног теста.

Он се извинио родитељима и деци због померања, али је истакао да је то била једина права и могућа одлука, будући да би у супротном дошло до нарушавања регуларности теста и бодовања.

„Ми смо јуче поподне добили информације да постоји могућност, а синоћ смо дошли и до доказа, па смо јутрос донели одлуку да се полаже сутра“, рекао је Костић, додајући да су докази прослеђени МУП-у и да се нада да ће починиоци бити брзо пронађени и прописно кажњени.

Он је додао и да за јучерашње полагање српског није било доказа о нерегуларности, сем што су постојале приче, а та Комисија је добила неколико мејлова који су прослеђени Министарству просвете.

Костић је казао и да појављивање фотокопија није у интересу деце и да такве ствари треба да престану.

Он је осмацима на сутрашњем полагању пожелео пуно успеха, да покажу право знање и да упишу жељене школе.

РТС