У земљотресу у Краљеву оштећене су четири школе у ужем градском језгру, три сеоске школе, један ђачки и један студентски дом, а штету је претрпео и Машински факултет у том граду.

На подручју града оштећене су Основна школа „Светозар Марковић“, Медицинска школа, Машинско-техничка школа и Пољопривредна школа, као и школе у селима Витановац, Лађевци и Милочај, рекао је министар просвете Жарко Обрадовић новинарима.

У школама у Лађевцу и Милочају срушио се кров, рекао је министар и нагласио да школе у подручју градске општине Краљева данас не раде.Срећна околност је што од сутра почиње мини распуст, па ћемо учинити све да се до понедељка, где год је то могуће, стање нормализује, рекао је Обрадовић. Министар је рекао да су сва деца из Ђачког дома у Краљеву збринута, односно да су код куће, а да је оштећења претрпео и Студентски дом у том граду. Он је навео да је на терену помоћник министра просвете Зоран Трнинић, начелник школске управе Краљево Жарко Милосављевић и други надлежни, који утврђују размере јутрошњег земљотреса.

(Тањуг)