J. M. (17), učenica jedne srednje škole u Prokuplju, u ispovesti za „Alo“ tvrdi da je godinu dana bila u vezi s profesorom te škole koji ima 37 godina.

Uprava škole je pokrenula disciplinski postupak protiv profesora i on je suspendovan sa posla nakon što je ona prijavila njihovu romansu direktoru škole, psihologu, a onda i policiji.

„Profesor je samo godinu dana stariji od moje majke. Počela sam da se viđam s njim početkom januara 2011. godine, nakon konstantnog višemesečnog dopisivanja SMS-ovima.

Toga dana on je radio u popodnevnoj smeni i poslao mi je poruku da se oseća romantično i da bi voleo da se vidi sa mnom. Pristala sam i tako je sve počelo“, kaže J. M. za „Alo“.

Ona naglašava da su se viđali dva, tri puta nedeljno, kad god bi on imao slobodnog vremena. Sastanci su organizovani isključivo na skrovitim mestima ili u njegovom automobilu.

„Sve vreme me je lagao da me voli i da će da se razvede zbog mene. Kada sam shvatila da me laže, jednog dana sam u pripitom stanju otišla u školu i sve ispričala direktoru i psihologu, koji su zatim obavestili policiju.

Ja sam nakon toga dala izjavu policiji, a kao svedoka sam navela i druga iz odeljenja J. M. (18), koji je od prvog dana znao za našu vezu“, tvrdi ova devojka, koja je, kako kaže, znala da je profesor oženjen i da ima dvoje dece, kao i da je u seksualni odnos s njim stupila dobrovoljno.

Ipak, tvrdi da je zloupotrebljena i da se sada kaje zbog svega. Kako je tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu, a njoj je već smanjena ocena iz vladanja, ostaje da se nada da će i profesora bar škola kazniti i da se do kraja godine neće viđati u hodniku i učionicama s njim.

Više javno tužilaštvo u Prokuplju je odbacilo krivičnu prijavu za krivično delo obljube zloupotrebom službenog položaja jer nije bilo prisile u seksualnim odnosima, piše „Alo“.

 

(MONDO)