Bogatic5

Професор Мачванске средње школе у Богатићу Срећко Чупић (34), инвалид друге категорије, писмено је обавештен да остаје без посла у овој установи, а каже да је до тога дошло јер је прошле године спречио директора да на његово место запосли бившег председника општине.Срећко Чупић каже да је тежак епилептичар и да у Мачванској средњој школи од 1. септембра 2009. године предаје патологију и заразне болести. У току прошле године радио је 25 одсто фонда часова, док је ове године добио 95 одсто, да би пре три дана био шокиран обавештењем о престанку радног односа.

– У њему стоји да је школски одбор донео одлуку да на моје место запосли другу колегиницу. Зашто и због чега, нигде не пише. Ја би, наводно, образложење требало да добијем у понедељак, а имам и право на жалбу у року од осам дана од пријема обавештења – каже Чупић.

Према његовим речима, директор школе Милисав Јоксимовић је школском одбору саопштио „да је Чупић увредио њега и школу“.

– Ако се то може назвати увредом, или сукобом, имао сам га са њим у августу прошле године када је он на моје место хтео да доведе бившег председника општине, коме се измакла столица. Тада сам се обратио начелнику Републичке просветне инспекције, који је директору издао наређење да не сме то да ради. Други разлог не постоји – тврди Чупић.

Директор Мачванске средње школе Милисав Јоксимовић демантовао је Срећкове наводе уз образложење да он остаје без посла зато што је „са њим врло тешко сарађивати, да његов однос према деци није на нивоу који се захтева, као и да је лоше урадио тестове Националне службе за запошљавање“.

– На његово место требало је да буде доведен други човек, али то није бивши председник. У целој причи има толико неистина, а Срећка сам прихватио као своје дете – рекао је за Пресс Јоксимовић.

Љ. Р.

Извор: Press