Sedim tako i čitam stare vesti … I  eto tako  baš mi  nešto padne na pamet   pandemija gripa… Odmah odoh  na internet  i nađoh  neke važne informacije kako  se to PANDEMIJA  širi i sprečava…

 

proglasena-pandemija-novog-gripa-4

Proglašena pandemija novog gripa

11.Jun.2009, 19:37, Izvor: B92, Tanjug, Fonet

London, Beograd — SZO je danas na hitnom sastanku proglasila pandemi.u novog gripa, što znači da je ocenjeno da se virus H1N1 globalno proširio, javio je Bi-Bi-Si.

Kon: Mi smo pandemiju proglasili pre mesec dana

„Treba reći da smo pandemiju novog gripa ovde u radnoj grupi u Srbiji mi proglasili već pre početak pandemije, i da se sada već praktično nalazimo u pandemiji,” rekao je dr Predrag Kon, epidemiolog.

„Činjenica je da registrovanih obolelih u Srbiji nema. Što se tiče mera koje se preduzimaju u Srbiji se ništa ne menja, jer njih preduzimamo već mesec dana”, kazao je Kon.

„Dakle sva ova formiranja koordinacionih tela, zajedničkih tela za praćenje, procenu, planiranje i koordinaciju, za zdravstveni sistem, za komunikaciju,imale su razlog u činjenici da je pandemija počela,” naglašava Kon.

„Virus neće imati snagu tokom leta da se vrlo brzo širi, ali će se širiti, pojaviće se prvi oboleli, ali pravu situaciju masovnijeg obolevanja imaćemo tek na jesen, a još izrazitije tokom zime”, naglašava Kon.

„Ono što još možda treba reći, jer ljudi pitaju kakve su to mere koje se preduzimaju, da su mere vrlo jednostavne, ali su jako skupe”, kaže Kon.

„Te mere podrazumevaju privremeno i pravovremeno zatvaranje škola, podrazumevaju određeni režim u saobraćaju, podrazumevaju mere zabrane masovnog okupljanja koje će se sprovoditi u onom trenutku kada počne naglo ubrzanje i širenje gripa”, izjavio je Kon.

 

SVE MI OVO  NEŠTO LIČI NA DANAŠNJA DEŠAVANJA U NAŠOJ PROSVETI  A  I ŠIRE U DRUŠTVU , PA  SE PITAM:

1.LIČI LI OVO NA PANDEMIJU  ŠTRAJKA ????( PROSVETA, MILICIJA, ZDRAVSTVO…)

2.HOĆE LI SE KOD NAS  PONOVO PROGLASITI  NEKA NOVA PANDEMIJA ??? (KAKO DECA NE BI DILAZILA U ŠKOLE…)

 

VERNA „ŠTRAJKAČICA“- GSPRS „NEZAVISNOST“