(Beta)

toma1

– Više sindikata javnih službi, medju kojima su i tri prosvetna sindikata u štrajku, protestovaće u petak u Beogradu zahtevajući poboljšanje materijalnog položaja i uslova za rad. Kako su najavili predstavnici prosvetnih sindikata, članstvu je upućen poziv da zbog mitinga u petak potpuno obustave nastavu u školama.

U protestu, zakazanom za 12 sati na Trgu Nikole Pašića, učestvovaće ukupno devet sindikalnih organizacija iz prosvetnog, zdravstvenog, pravosudnog i policijskog sektora.

Nakon okupljanja na Trgu Nikole Pašića protestna kolona krenuće centralnim beogradskim ulicama ka zgradi Predsedništva, na Andićevom vencu, gde će predsedniku Borisu Tadiću biti prosledjeno otvoreno pismo. Povorka će zatim nastaviti ka zgradi Vlade i zgradi ministarstava u Nemanjinoj ulici.

Predsednik Granskog sindikata prosvetnih radnika „Nezavisnost“ Tomislav Živanović naveo je da će predstavnicima Ministarstva prosvete i nauke biti ponudjen sporazum i predlog na koji način Vlada može da u narednom periodu ispuni sindikalne zahteve.