Novi incident u istoj školi u kojoj je nedavno učenik pretio devojčici da će je baciti sa drugog sprata zgrade

NOVI SAD – Horor!

Nakon vesti da je učenik OŠ „Jožef Atila“ u Novom Sadu K. G. (14) godinu dana mlađu drugaricu M. I. uhvatio za noge i pretio joj da će je prebaciti preko gelendera, roditelji đaka te škole odlučili su da progovore. Kuriru se javio otac dečaka S. V., učenika prvog razreda iste škole, koji je ispričao da je u oktobru prošle godine đak šestog razreda njegovom sinu glavu gurao u ve-ce šolju!

– Moje dete je pošlo u toalet, gde ga je sačekao učenik šestog razreda. Odveo ga je u ve-ce, okrenuo ga naglavačke i spuštao mu glavu u šolju! Potom je izašao i nosio ga kroz hodnik držeći ga za noge, dok je dete plakalo i vrištalo. Deca starijih razreda su sve to posmatrala i smejala se, a moj sin je i sad u strahu – priča otac M. V.

On kaže da je događaj prijavljen učiteljici i direktoru škole.

– Direktor je zauzeo stav kao da se ništa nije dogodilo, a o svemu je obaveštena i majka nasilnog dečaka. Njen sin je sve priznao, pa sam tražio da ga maksimalno kazne, ali do danas nisam obavešten šta je epilog! Nisam želeo da policiji prijavim slučaj jer je direktor rekao da će preduzeti sve potrebne mere – kaže otac mališana.

(S. S.)

Direktor: Nije bilo tako

Dragan Utržan, direktor OŠ „Jožef Atila“, izjavio je da je njegova škola jedna od prvih pet u Novom Sadu po bezbednosti.

– U prvom polugodištu bio je jedan slučaj nasilja, koji je rešen. Nije bilo baš tako kako je navedeno. Sve smo procesuirali i rešili, a učeniku prvog razreda glava nije gurana u ve-ce šolju – rekao je Utržan.

KURIR