Prvi fakultet na Zlatiboru

U maloj sali hotela „Palisad“ svečano je otvoren Centar za turistički i hotelijerski menadžment na Zlatiboru.

Uz zajednička zalaganja Univerziteta Singidunum iz Beograda i uz podršku Opštine Čajetine, Turističke organizacije „Zlatibor“ i hotela „Palisad“ ove školske godine upisano je 40 studenata.

Brucošima, predstavnicima turističke privrede Zlatibora i medija na otvaranju su se obratili rektor Univerziteta Singidunum, prof. dr Milovan Stanišić, prof. dr Slobodan Unković, predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović, direktor hotela „Palisad“ Vojislav Janić i direktor Turističke organizacije „Zlatibor“ Darko Đurović.

 

Studiram.com

 

 

 

 

 

 

Oni su poželeli dobrodošlicu brucošima i istakli važnost otvaranja ovog centra baš na jednoj od najposećenijih turističkih destinacija naše zemlje. Studenti će pored teorijskog dela biti u prilici da stiču znanja i tokom praktičnog rada koji će biti realizovan u saradnji sa turističkim poslenicima Zlatibora.

 

Nakon četvorogodišnjeg školovanja, sa fakulteta će izaći stručnjaci iz oblasti turizma i ugostiteljstva koji će nastaviti da afirmišu turizam naše regije, a samim tim i države i širiće svoja znanja u mnogim hotelima, restoranima i turističkim agencijama zlatiborskog okruga i šire.