Novi Pazar – I dok mnogi studenti uživaju na letnjem raspustu i pomalo razmišljaju od septembarskom ispitnom roku, članovi Studentskog parlamenta i Asocijacije studenata sa Državnog univerziteta vredno rade na brojnim projektima koji će njihovim kolegama obogatiti studiranje ali i studentrski život.

Za to im je kako kažu neophodna pomoć gradske vlasti sa čijim predstavnicima su se danas i sreli.

Kako je rekao Amel Alić, član Gradskog veća zadužen za medjunarodnu saradnju, informisanje i NVO, na današnjem sastanku je bilo reči o konkretnim projektima koje može pomogne lokalna vlast.

Edin Gudžević, član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam saslušao je ideje predstavnika studenata i obećao da će im pomoći u realizaciji, jer je cilj lokalne vlasti da za mlade učini sve što je potrebno kako bi imali kvalitetno studiranje i kako bi ostali da rade i privredjuju u svom gradu.

Predstavnici studentskog parlamenta i asocijalcije studenata sa Držvnog univerziteta već rade na nekoliko konkretnih projekata koji će kako kažu u svakom slučaju smanjiti broj problema sa kojima se mladi studenti suočavaju svakodnevno u Novom Pazaru. Prema rečima Mersada Ličine, predsednika Studentskom parlamenta sa Državnog univerziteta do sada su probleme svojih kolega pokušavali da rešavaju kroz brojne radionice, seminare, putovanja, ali da je pomoć Grada neophodna kako bi se studenti uključili u ozbiljne projkte.

Na današnjem sastanku dogovoreno je i potpisivanje protokola o saradnji koji bi precizirao na koji će način gradska uprava pomoći studentima Državnog univerziteta, a koji će veoma brzo biti potpisan.

(Katarina Radovic)