У свим школама у Србији у среду 27. фебруара први школски час биће посвећен Миланском едикту и цару Константину, поводом обележавања 17 векова од потписивања законског акта којим је хришћанство проглашено за равноправну религију.

Ученицима основних и средњих школа биће прочитан текст о животу цара Константина, проглашењу Миланског едикта као и значају који је овај документ имао на развој хришћанства и целокупан цивилизацијски ток од IV века до данас, саопштила је прес служба пројекта „Милански едикт 313 – 2013, Србија“.

У Четрнаестој београдској гимназији час ће отворити Славица Трифуновић, руководилац пројекта „Милански едикт 313 – 2013, Србија“ и саветник министра за међународну сарадњу у Министарству културе и информисања као и представник Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

У саопштењу се истиче да је Министарство просвете препоручило свим основним и средњим школама да у наредном периоду реализују квизове знања, литерарне и ликовне конкурсе на тему Миланског едикта и да организују посете историјским споменицима и археолошким налазиштима из римског периода у нашој земљи.

РТВ