UNAKAZILI DEČAKA M. N. (15)

Njih 20 su ga tukli i pajserima. Toliko su ga udarali da mu se cela vilica pomerala i iz nje je lila krv, priča majka Sanja Nikolić

BEOGRAD – Poslali ga u školi, vratili ga prebijenog!

– Kad su iz škole javili da su nam napali sina, bila sam zaprepašćena. Nisam mogla da verujem! Prvo su mi rekli da je dobio šamar, ali onda smo došli u školu i videli da mu se cela vilica pomera i da iz nje lije krv. Bilo je stravično videti svoje dete u takvom stanju – kaže još uvek šokirana Sanja Nikolić (40), majka M. N. (15), koga je u petak u dvorištu Ekonomske škole „Nada Dimić“ u Zemunu pretukla grupa mladića.

Prema rečima roditelja, sukob između njihovog sina i njih započeo je sedam dana ranije na beogradskom splavu „Blej voč“.

– Grupa dečaka je tokom žurke napala druga našeg sina, a on je stao u njegovu odbranu. Onda su ga zvali da izađe napolje da se biju, ali on nije hteo. Kasnije je primio preteću poruku da se čuva jer znaju kako će ga naći, ali on to nije shvatio ozbiljno. Međutim, u petak je u školu došao jedan njegov poznanik i rekao mu da izađe napolje, što je on i učinio jer nije pretpostavio šta ga čeka. A tamo je bilo njih 20, neki su čak nosili i pajsere – objašnjava Vladimir Nikolić (42), otac nesrećnog dečaka, i dodaje da su mu tada polomili vilicu na dva mesta.

Ova agonija za roditelje se nastavlja jer njihovog sina tek čeka operacija i težak oporavak.

– U iščekivanju smo kako će se sve završiti. Rekli su nam da će najverovatnije smršati 20 kilograma jer će mu vilice biti spojene pa neće moći ništa da jede. U obrazu će imati slamčicu preko koje će dobijati tečnu hranu. On je sada u strahu, pokunjen je i trpi velike bolove. Uplašen je kakve će ovo posledice ostaviti. Želimo da za ovo čuju sva deca i roditelji, ali i vlasti, kako bi se odgovorni pronašli – naglašava majka sa suzama u očima.

Sad je sve na policiji!

Gradski Sekretarijat za obrazovanje je od direktorke Ekonomske škole „Nada Dimić“ dobio izveštaj o incidentu. U njemu je navedeno da je njihovog učenika grupa maloletnih lica, navodno iz Tehničke škole s Novog Beograda, napala i da je tom prilikom dobio udarac u vilicu.

– Sukob se na tome završio jer je učenik ušao u školu, a ustanova je obavestila policiju, roditelje, kao i Hitnu pomoć – navodi se u saopštenju. Iz Sekretarijata kažu da više ništa ne mogu da preduzmu povodom slučaja M. N. i da je sada sve na MUP.

KURIR