Тим студената београдског Правног факултета освојио прво место на припремном турниру за светско такмичење из области међународног права.

Група студената београдског Правног факултета освојила је прво место на припремном турниру за светско такмичење из међународног трговинског и арбитражног права.

Pravni fakultet.jpg

Pravni fakultet

На овај начин су се директно се пласирали у финале које ће бити одржано крајем марта и почетком априла у Бечу

Факултет су на такмичењу представљале студенткиње Јелена Арсић, Ања Тасић, Ана Петровић и Вања Вујновић, а тренер тима био је сарадник у настави, Урош Живковић.

Екипа студената освојила је прво место у конкуренцији тимова из Италије, Француске, Швајцарске и Финске, а припремно такмичење у Милану одржано је у организацији Миланске арбитражне коморе, кажу на Правном факултету и наводе да су београдски студенти одбранили титулу првака од прошле године.

Други део београдског тима на припремном такмичењу у Минхену заузео је друго место и они ће такође представљати факултет на финалном турниру у Бечу.

Правни факултет немачког универзитета из Хајделберга имао је два поена више од нашег тима, док су студенти из Фрајбурга, Минхена, Париза, Мадрида, Москве, Беча и других градова, у укупном пласману остали иза београдског тима.

Тим Правног факултета је на овом такмичењу представљало шест студената Стефан Голубовић, Марина Николић, Ана Одоровић, Анђа Савић, Мина Срећковић и Анђелка Тодоровић, а тренер је био асистент Марко Јовановић.

Финале такмичења биће одржано од 31. марта до 5. априла, а коначну проверу пред такмичење у Бечу наши студенти имаће у Београду, крајем марта, када Правни факултет организује „Пето београдско отворено првенство у арбитражи“ за који се регистровало 36 тимова из 25 земаља света и преко 170 арбитара из земље и иностранства.

Студенте за такмичење у Бечу већ десет година за редом припремају професор Владимир Павић и асистент Милена Ђорђевић.

РТС