GORNJI MILANOVAC – Vukašin Drlević iz Gornjeg Milanovca najbolji je student žurnalistike Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose, koji pohađa 6.000 studenata, od kojih 15 iz Srbije .“Želja mi je da se profesionalno bavim međunarodnim novinarstvom u Srbiji, ukoliko se do završetka mog školovanja stvore uslovi kod nas za napredovanje i usavršavanje u ovoj oblasti“, rekao je Drlević

Drlević ulazi u red najboljih studenata, odlikovan zlatnom medaljom gradonačelnika Moskve. Inače, od 52 svetska jezika koja se mogu naučiti na fakultetu, on govori četiri.

Ambicije ovog mladog Milanovčanina je da nakon završenog četvorogodišnjeg fakulteta upiše i dvogodišnje master studije, a potom da se odluči da li će se tim pozivom baviti u Rusiji ili u svojoj domovini.

Moskovski državni institut za međunarodne odnose je najprestižniji svetski priznat ruski fakultet, gde se prima 6.000 studenata, a školarina na godišnjem nivou iznosi 8.000 evra.

Pored studenta iz svih zemalja bivšeg Sovjetskog saveza, studije žurnalistike pohađaju i studenti iz cele Evrope, a najviše je Francuza i Italijana.

Za Drlevića, koji je, kao stipendista naše ambasade na trećoj godini redovnih studija ovog ruskog fakulteta, predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković priredio je prijem.

BLIC